Dit is Kees de Jong

Groeiondernemer in hart en nieren

Kees is ondernemer, investeerder, spreker, mentor en schrijver. Sinds hij samen met zijn compagnon Wout van der Wijk Blauw Research begon, heeft Kees meerdere snelgroeiende bedrijven in binnen en buitenland geleid. Sinds z’n eigen groeiopleiding aan het MIT executive center heeft hij een rare begeestering ontwikkeld om ook andere ondernemers meer aan zichzelf te laten werken. Zijn nieuwste boekje ‘Groter Groeien’, een bundeling van zijn beste columns uit het Financieel Dagblad is nu uit.

Zijn voorliefde voor groei

Samen met Wout van der Wijk richtte Kees begin jaren negentig Blauw Research op. Dat was de eerste van meerdere snelgroeiende bedrijven. Begin deze eeuw liet zijn coach hem weten dat het tijd was om aan hemzelf te werken. Dat leidde tot een opleiding voor snelgroeiende ondernemers aan het executive center van het MIT. Het was groeigoeroe Verne Harnish die hem daar liet kennismaken met de mechanieken achter groei en hem inzichten en technieken gaf om de bedrijven die hij daarna leidde nog sneller te laten groeien. Sindsdien was Kees voorzitter van Fast Growth/Europe’s 500, de organisatie achter de lijst van de vijfhonderd snelst groeiende bedrijven in Europa. Samen met de Baak ontwikkelde hij in 2003 een masterclassprogramma voor groeiondernemers. Van 2007 tot 2009 was hij president van het Nederlandse chapter van Entrepreneurs’ Organization. Verder is Kees juryvoorzitter van de High Growth Awards, een nationale competitie voor snelgroeiende bedrijven en de FD Gazellen groeiprijs.
Hij schreef columns over groei in Sprout. In 2007 was hij lid van de aanbestedingscommissie van het ministerie van Economische Zaken inzake het Programma Groeiversneller. Van 2008 tot en met 2013 schreef hij wekelijks in het Financieel Dagblad over ondernemerschap en groei. In 2008 richtte hij met twee andere ondernemers Spark Entrepreneurs Education op, waar hij samen met Pieter van Osch nog steeds actief is in het uitdragen van het gedachtengoed van Verne Harnish en begeleiding van groeiondernemers.

Serious Skills

Business Coach
Speaker
Author
Entrepreneur